Eilandkeukens

De mogelijkheden wat betreft een op maat gemaakte eilandkeuken zijn afhankelijk van de beschikbare ruimte en verschillen dus per woning. Een slimme oplossing binnen een kleine ruimte is om verschillende functies te combineren in het eiland. Door bijvoorbeeld de bar, het fornuis en het werkblad te integreren in het eilandblok profiteert u van een eilandkeuken met voldoende werkruimte en een gezellige zitplek. Een andere optie is een schiereiland waarbij het eiland aan het keukenblok of de muur is verbonden. Zo heeft u toch de voordelen van een eiland maar neemt het minder ruimte in beslag.

Laat u inspireren

Koken & Gezelligheid

Eilandkeukens zijn tegenwoordig uitermate populair. Bijna iedereen wil tegenwoordig een hoge kastenwand met een kook-spoeleiland. Het eiland vormt de centrale plek in de keuken en is een echte blikvanger. Eilandkeukens hebben een exclusieve uitstraling.
Een eiland is niet alleen handig om aan te koken, maar kan ook als ontmoetingsplek dienen. Vaak zijn er ook een paar zitplaatsen gewenst. Ziet u zichzelf hier al heerlijk aan borrelen? Of gezellig samen 's ochtend ontbijten? Kom eens langs om u ideeën door te spreken.

SCHIEREILAND

Soms lukt een vrijstaand eiland niet omdat de ruimte te klein is. Dan kan een schiereiland de oplossing zijn. Één kant staat dan tegen de wand.

STROOMPUNTEN

Een aantal hoge kasten met een eiland is een populaire opstelling. Denk dan na over de stroompunten die gewenst zijn. Ook mogelijk met USB aansluiting. Kom gerust een kijken naar de mogelijkheden.

VOORDEEL ?

Een veel genoemd voordeel is dat als je werkt aan het eiland je meer contact hebt met de andere mensen in de ruimte. 

BAR-ZITJE

Bij een eiland kun je heel makkelijk ook een zitje of verhoogde bar realiseren. We bespreken graag de mogelijkheden met u. 

Vragen of advies? Stuur een email of neem telefonisch contact met ons op